Yritys - Kovi Oy

Kovi Oy on aikaansa seuraava tuotantolaitos, joka valmistaa polttoaine- ja hydraulisäiliötä raskaalle ajoneuvoteollisuudelle. Toimipaikkana on vuonna 1990 valmistunut oma kiinteistö Korjalan teollisuusalueella Kouvolassa.

Yritys teknologia ja automatiikka hyödynnetään parhaalla mahdollisella, tuotteisiin sopivalla tavalla. Etuna tuotannon automatisoinnista on tuotteen hyvä ja tasainen laatu sekä pieni työvoiman tarve. Työvoiman koulutustaso vastaa kuitenkin modernin tuotantolaitoksen osaamistasoa.

Automatisoinnin myötä Kovi Oy on siirtynyt yhä enemmän sarjavalmistukseen ja sitä myöten tuotevalikoima on vähentynyt. Tuotteiden standardisoinnin myötä sekä tuotantokapasiteetti että tuotannon tehokkuus nousivat uudelle tasolle. Tämä on siirretty suorana hyötynä asiakkaille, joita Kovi Oy pystyy palvelemaan entistä tehokkaammin .

Pääasiallinen raaka-aine on alumiini, jonka kysyntä on ohittanut teräkset. Levyt tulevat valmiiksi laserleikattuina ja rei’itettyinä, näin säiliöön liitettävät osat voidaan asentaa suoraan paikalleen. Kaikki päälipuolinen hitsaus tapahtuu roboteilla, mikä takaa hyvän ja tasaisen laadun hitsauskohdasta riippumatta.
Teräksestä tehdään vielä säiliöiden kannakkeet, jotka nekin laserleikataan ja särmätään alihankintana. Kannakkeiden taivutus lopulliseen muotoonsa tapahtuu edelleen Kovilla jonka jälkeen kannakkeet kuumasinkitään.

Asiakastyytyväisyys on yksi Kovi Oy:n arvoista. Se vaatii täysipainoista osallistumista niin tuotteiden kehittämiseen kuin asiakkaiden palveluun. Asiakkailta saatu palaute otetaan kiitollisena vastaan ja pyritään mahdollisimman nopeasti siirtämään tuotannon käyttöön.

Kovi Oy panostaa tänään suuresti yhteistyöhön niin pumppuvalmistajien, suodatinvalmistajien kuin päälirakentajien ja loppukäyttäjien kanssa. Näin tuotteesta saadaan niin laadultaan kuin toimivuudeltaankin yhteensopiva juuri siihen kokonaisjärjestelmään, mihin säiliö kulloinkin asennetaan.

Pitkäaikaisia yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Sisu-Auto ja Volvo.

Kovi Oy:n tavoitteena lähitulevaisuudessa on kasvattaa vientiä ensisijaisesti pohjoismaissa. Jällenmyyntiverkosto on jo luotu Ruotsiin.

Kovi Oy katsoo tulevaisuuteen luottavaisin mielin.

Yrityshistoria

2005 Yrityksessä on meneillään sukupolvenvaihdos.


2004 Kovi Oy sai Kouvolan Yrittäjät ry:n Yrittäjäpalkinnon. Omistajapariskunta Jorma ja Irma Uusi-Jaakkola vastaanottivat Suomen Yrittäjien timanttiset ansiomerkit 30-vuotisesta yrittäjyydestä.


2003 Lopetettiin äänenvaimentajien valmistus ja siirryttiin kokonaan säiliönvalmistukseen. Alumiinin suosio ja sen käsittelytaidon oppiminen pohjustivat päätöstä siirtyä pääasiassa alumiinisten tuotteiden valmistukseen.

2001 Rakennettiin uusi kylmätilavarasto 200 m2.


2000 Investoitiin uuteen tuotantolaitokseen ja kehitys automaation suuntaan alkoi. Alumiini otettiin vaihtoehtoiseksi raaka-aineeksi säiliöihin.


1999 Lopetettiin varaosamyynti kokonaan.


1998 Toimitilojen laajennuksen myötä kokonaispinta-ala on nyt 1000 m2.


1996 Aloitettiin varaosien myynti raskaalle ajoneuvoteollisuudelle.


1995 Äänenvaimentajien asennus ja myynti henkilöautopuolelle lopetettiin. Äänenvaimentajien valmistus raskaille ajoneuvoille sekä työkoneille aloitettiin. Sivutuotteena jatkettiin terässäiliöiden valmistusta.


1994 Yhtiömuoto muutettiin osakeyhtiöksi. Toimitilojen laajennuksen myötä yhtiön kokonaispinta-ala on nyt 600 m2.


1990 Ostettiin tuotantolinja konkurssipesästä. Linjalla valmistettiin äänenvaimentajia, pakoputkia sekä erilaisia terässäiliöitä ensisijaisesti raskaalle ajoneuvoteollisuudelle. Uusi 308 m2:n tehdaskiinteistö valmistui ja Kovi muutti Koreelle teollisuusalueelle Kouvolassa.


1988 Yrityksen toimialaksi kehittyi äänenvaimentajien myynti ja asennus henkilöautopuolella. Yritys toimi vuokratiloissa Kouvolassa.


1974 Jorma ja Irma Uusi-Jaakkolan perustivat KOVI:n. Yhtiömuotona oli aluksi toiminimi. Yrityksen toimialana oli paperikoneiden asennus pohjoismaissa.

Lisätty ostoskoriin